Naar overzicht van blogs

Koning van Spanje 2015

Gepubliceerd op 6 mei 2015

Vorig jaar liep ik ook de Koning van Spanje. Persoonlijk vind ik dit een van de mooiste trailruns in de ‘regio’. Het verbaast me steeds opnieuw weer hoe mooi Nederland is. Kijk je naar onderstaande foto dan kun je bijna niet geloven dat deze in het mooie Zuid-Limburg is genomen.

koning1

Mei is eigenlijk de mooiste tijd van het jaar. Alles staat in bloei wat zorgt voor prachtige beelden.

koning2

Dit jaar heeft de organisatie besloten om de route wat langer te maken. Op het einde nog even de Gulpenerberg op nabij het Mariamonument. Hierdoor is de route 2 km langer geworden t.o.v. vorig jaar; in totaal dus 37km. Marathon Stockholm is natuurlijk het doel en gezien de Koning van Spanje mooi in mijn schema paste was deelname logisch. De laatste weken heb ik behoorlijk veel kilometers gemaakt in het Leenderbos zodat ik al wat gewend was aan de ruwe paden. Bergen hebben we bij mij in de buurt niet dus veel meer heuvel dan in de vorm van een viaduct heb ik tijdens mij voorbereiding niet beklommen. Afwachten dus hoe dat me zou af gaan.

Zondagochtend rijd ik met mijn loopmaat Roy naar Gulpen. We hebben er zin in. De weersvoorspelling is de hele week al niet best maar het is weer valt 100% mee. Daar aangekomen is het gezellig en druk. Voor dat we er erg in hebben horen we het startschot en we zijn weg. Vervolgens gaan we meteen de hoek om waar we de eerste heuvel tegenkomen. Traditioneel gewijs staat de doedelzakspeler weer boven op de berg. Prachtig is dat.

koning3

De kilometers vliegen voorbij en het loopt heerlijk. Ondanks de flinke heuvels voelen de benen nog super. De waterpassage is geweldig. Het water voelt verfrissend en voelt als een massage.

koning4

Naar mijn gevoel loopt alles een stuk soepeler dan toen ik hier vorig jaar liep. Ik heb veel meer getraind en dankzij de trainingschema’s van Bob ben ik optimaal voorbereid. Al had ik het begin van de week nog wat last van mijn kuit/achillespees daar is nu weinig van te merken. Een behandeling bij een goeie fysiotherapeut doet wonderen 😉 Bij ongeveer 25 kilometer slaat het weer om en begint het behoorlijk hard te regenen. Maar… bij een goede trailrun hoort natuurlijk ook modder. Ik heb immers niet voor niets mijn Salamon Speedcross schoenen aangetrokken. Dat ruwe profiel komt nu goed van pas.

koning5

Het venijn zit hem in de staart en er is inderdaad geen woord gelogen over de klim van de Gulpenerberg. Heftige klim! Op een afstand horen we al de speaker bij de finish. Het Erdinger alcoholvrij biertje staat al op ons te wachten. Nog een klein stukje!

Zo nat als een krant bereiken we de finish. Op de klok staat 4:04 en dat is een prima tijd. Ik heb zeer relaxed gelopen en een stuk sneller dan vorig jaar (15 seconden de kilometer sneller). Bekijk mijn run hier op strava.

Bedankt Mudsweattrails en natuurlijk alle vrijwillgers! Het was weer genieten!

Terug naar home