Naar overzicht van blogs

Marathon ’t is (voor) niks Geldrop

Gepubliceerd op 1 december 2014

Vorig jaar liep ik in Geldrop de 30km afstand. Toen maakte ik met mezelf de afspraak om in 2014 de hele marathon te lopen. Zo geschiedde…

Zoals ik eerder al schreef liep ik in Berlijn een tijd van 4:08. Op dat moment was ik hier tevreden mee, maar later begon het toch te knagen. Dit omdat er eigenijk een snellere tijd in zat. Dit zinde dus op wraak! De marathon in Geldrop moest onder de 4 uur worden gelopen. Nou leent de Strabrechtse heide zich normaliter niet echt voor een toptijd maar een aantal weken geleden had ik gemerkt dat tijdens een trailrun van 35km de vorm zeker aanwezig was. Dus een sub4 was een haalbaar doel.

Tisvoorniks 2014

Mijn plan was om rustig aan te beginnen en indien ik me goed voelde halverwege wat te versnellen. De halve marathon kwam ik door in een tijd van 1:59. Dit was mooi op schema maar er moest toch nog wat gas bij gezien er vaak ook wat verval zit op het einde. Uiteindelijk finishte ik in 3:55; hartstikke blij mee!

Organisatie en vrijwilligers: Bedankt voor misschien wel het mooiste loopevenement van Nederland!

En nu? Mijn lijf heeft rust nodig na 2 marathons vlak na elkaar dus de rem gaat er even op. Even geen lange wedstrijden meer. Op de planning staat nog wel de Mescherbergeloop op 14 december. Verder zal ik deze maand minder kilometers maken zodat ik in januari van start kan gaan voor de training van de 60 van Texel.

Hieronder nog een korte sfeerimpressie van de loop. Gefilmd met een GoPro-camera (waarvan de batterij helaas te snel leeg was). Zoals je ziet moet ik hier nog wat mee oefenen :)

IMAGE ALT TEXT

Terug naar home