Naar overzicht van blogs

“Vegetariër per ongeluk geraakt door jager tijdens hardlopen”

Gepubliceerd op 27 november 2015

Een kop van dergelijk krantenartikel schoot even door mijn hoofd. Wist ik veel dat het jachtseizoen was en dat er op veel plekken in de Ardennen op wild werd gejaagd.

Mijn schoonzus en zwager hebben onlangs een huis gekocht in de Belgische Ardennen. Dat betekende dus een leuk weekend in verschiet en naast mijn gezin gaan dan ook natuurlijk mijn hardloopschoenen mee.

No signal

Als ik op een mooie plek kom als de ardennen zorg ik dat ik – voor ik ga hardlopen – een leuke route heb uitgezocht. Deze upload ik dan naar mijn horloge. Zo zie ik veel van de omgeving en haal er naar mijn gevoel het meeste uit. Malheureusement. In het huisje in Sy heb ik geen bereik, laat staan Wifi of internet. Papieren kaarten hebben ze gelukkig wel, dus proberen we dat maar eens. Mijn coördinatie is gelijk aan die van een goudvis dus het zou weer een uitdaging worden.

De tocht

Het had een dag van te voren flink geregend dus het was drassig op de paden. Ik had voor dat ik vertrok dus even op de kaart gekeken en geprobeerd een symbooltje van een bepaald bordje te onthouden. Volgens de kaart zou het een rondje zijn van 11,5 km. Ik had het idee om die 2x te lopen.

Zondagochtend 8:00 uur. Broodje hagelslag, trailschoenen aan en gaan! Ik loop de straat uit en ben meteen in de natuur, prachtig. Precies zoals je verwacht in de ardennen. Mooie stijle rotsige paden en plekken waarbij je voortdurend denkt, als me hier iets gebeurd dan vinden ze me ergens half december pas weer…

single track

Weggetjes door donkere vochtige bossen en langs de o zo mooie Ourthe. Verbaasde koeien mogen hier natuurlijk ook niet ontbreken.

koeien

Helemaal weggezonken in gedachten besef ik me ineens dat het toch wel heel lang is geleden dat ik het laatste bordje zag. Wanneer ik een stukje terug loop merk ik dat er gewoon geen bordjes meer zijn. Ik besluit maar om een MTB-route te volgen, die zijn meestal wel betrouwbaar. Dit gaat gelukkig een hele tijd goed.

Jagers!

Op een bordje met een jager staat iets geschreven; er wordt gejaagd ergens eind november, “ah de 22e pas” Ik werp een blik op mijn horloge. Verrek.. dat is vandaag. In de verte hoor ik de geweerschoten klinken. Laat ik toch maar even afwijken van de route. Buiten de bossen op de verharde weg is het ook mooi. Het is al weer even geleden dat ik getraind heb in de heuvels en die zijn er hier genoeg. Na 27 kilometer kom ik weer bij het huisje. Dat was een mooie begin van mijn zondag!

Het huisje in Sy is trouwens te huur. Het ligt recht tegen de Ourthe en is een ideaal verblijf voor groepen (bijv. mountainbikers, trailrunners) tot 10 personen. Binnenkort komt er een website met meer informatie. Ben je geïnteresseerd, laat dan een achter in de comments.

Terug naar home